STADSARKIVET KUNGSKLIPPAN
Här finns litteratur i olika ämnen som underlättar och berikar din forskning i våra arkiv.
Exempel på specialområden är: Stockholmiana, svensk historia, kyrkohistoria, genealogi och biografi,
polis- och brottshistoria, kvinnohistoria, arkitektur samt arkiv.
Hemlån medges inte. Du läser i vår läsesal under de öppettider som anges på Stadsarkivets webbplats. Viss referenslitteratur finns direkt tillgänglig på hyllor i läsesalen, men större delen av biblioteksbeståndet är uppställt i magasin och måste beställas fram. Frambeställning ur magasinet görs på plats i frågedisken senast en timme före stängning. Från den 30 januari tills vidare kommer förbeställningar av biblioteksmaterial ej att hanteras. Om du önskar kopiera ur bibliotekets material gör du det själv och tar lagen om upphovsrättsskydd i beaktande.
STADSARKIVET LILJEHOLMSKAJEN
I Stadsarkivet Liljeholmskajen finns ett referensbibliotek med tyngdpunkt på litteratur som behandlar arkitektur och byggnadshistoria. Sök här i katalogen för att se om den titel du är intresserad av är placerad i Liljeholmskajen. Volymerna är placerade på öppen hylla och behöver inte beställas fram. Du läser på plats under öppettider. Om du önskar kopiera ur bibliotekets material gör du det själv och tar lagen om upphovsrättsskydd i beaktande.
Stockholms byggnadsförenings boksamling (deposition) är placerad i Stadsarkivet Liljeholmskajen.
VAR FINNS BOKEN?
De flesta böcker och tidskrifter i Stadsarkivets bibliotekskatalog finns på Kungsklippan. I katalogposter för böcker som finns på Kungsklippan står Kungsklippan inte alltid angivet, men för de böcker som finns på Liljeholmskajen är Liljeholmskajen alltid angivet under rubriken Tillhör.
När det längst ner i katalogposten för en bok under rubriken Tillhör står "Referens", betyder det att exemplaret står i tysta läsesalen på Stadsarkivet Kungsklippan. Alla böcker som står där är det fritt fram att läsa på plats i läsesalen.